Sevilla

SEVILLA

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en ligt op ca. 2,5 uur rijden van Casa Sonrisa. Een bezoek aan Sevilla is bijzonder de moeite waard. Prachtige gebouwen vol geschiedenis, heerlijke parken, grootse feesten, bijzonder veel café's en de beste tapas van Andalusië maken Sevilla één van de meest sfeervolle steden van Europa.

HISTORIE

In Sevilla is de geschiedenis op veel plekken terug te vinden. Eén van de grootste kathedralen in de wereld, met een toren die zijn leven begon als minaret, een groot paleizencomplex dat voor een Christelijke koning werd gebouwd door de Moorse bouwmeesters van het Alhambra, Romeinse ruïnes van Itálica (een stad waar twee Romeinse keizers geboren zijn), gebouwen van twee wereldtentoonstellingen (1929 en Expo 1992), het archief waar de documenten van alle Spaanse zeereizen van Columbus tot Pizarro naar Amerika worden bewaard, noem maar op.

SFEER

Verken Sevilla te voet of met de fiets, eet een hapje in de vele tapasbars in de voormalige Joodse wijk Santa Cruz of huur een waterfiets of kano voor een tochtje over de Guadalquivir. Je kijkt je ogen uit bij de tegelbakkerijen in de wijk Triana. Bezoek een van de tablaos voor spectaculaire flamencodans. Ook zeer indrukwekkend: de paasprocessies in Semana Santa. Trek je even terug in de vele groene parken. En dan is er ook nog het grote feest, de Feria de Abril waar Willem-Alexander en Máxima elkaar hebben ontmoet. Kortom, Sevilla is een heel romantische stad!

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Na of tijdens een bezoek aan de Reales Alcazares kun je genieten van het uitgebreide park met o.a. een theehuisje van keizer Karel V. De omgeving van het Plaza de España vormt het Parque de María Luisa, waarin ook het uitstekende archeologisch museum te vinden is. Hier liggen veel vondsten uit de prehistorie, maar ook alle bijzondere beelden en mozaïeken uit Itálica, de Romeinse stad in een buitenwijk van Sevilla, waar de keizers Trajanus en Hadrianus geboren zijn. Je kunt Sevilla van bovenaf bewonderen vanaf de Metropol Parasol (op de Plaza de la Encarnación), het grootste houten bouwwerk ter wereld.

ISLA MÁGICA

Op het terrein van de wereldtentoonstelling van 1992 is o.a. Isla Mágica gevestigd, een pretpark met nadruk op de scheepvaartgeschiedenis van Sevilla die ook in leuke shows tot leven komt.

 

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?