Ronda

RONDA

Het prachtige stadje Ronda is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Andalusië, maar toch is het een zeer Spaanse stad gebleven. Ronda ligt op slechts 60 kilometer afstand van Guaro.

BEZIENSWAARDIGHEDEN

Ronda heeft een sfeervol centrum met veel terrasjes. Wereldberoemd is de hoge brug over de Tajo. De oude stad biedt ook veel bezienswaardigheden. Zo zijn er o.a. oude stadsmuren, historische kerken en het Museo del Bandolero over de vele struikrovers uit de geschiedenis van Ronda. Het stierengevecht zoals wij dat kennen is uitgevonden in Ronda. In de arena bevindt zich een museum over het stierenvechten, over wapens en over paardrijden. Ook kun je er de rijschool en de stallen voor de stieren bezoeken.

MOORSE GESCHIEDENIS

In Ronda is nog veel te zien uit de islamitische tijd, die in Ronda duurde van 711 tot 1485. De stadspoorten stammen uit die tijd en ook de Moorse brug. Heel bijzonder is een waterbron (La Mina) die met 365 treden vanaf het Casa del Rey Moro is te bereiken. Zeer authentiek is een prachtig gerestaureerd Moors badhuis (hamam). De Iglesia Santa María la Mayor maakt gebruik van de Moorse minaret en ook de gebedsnis (mihrab) van de moskee is er nog te zien.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?