Marbella

MARBELLA

Slechts 20 kilometer van Casa Sonrisa ligt de sfeervolle badplaats Marbella. Het is bekend van de jachthavens en de golfbanen. Wij komen zelf graag in het oude centrum van Marbella. Er zijn gezellige pleintjes, winkelstraten en opvallend veel terrasjes.

STRAND

De grootste trekpleister van Marbella is natuurlijk het strand. En daarin heeft de toerist een ruime keuze. Er is strand aan de boulevard, strand voor de insiders (aan onopvallende zijweggetjes, parkeren in het zand!) en zelfs strand langs een winkelcentrum met parkeergarage (Plaza del Mar, Calle Camilo José Cela). Ook op de kleinste strandjes is het meestal mogelijk om zonneschermen en ligbedden te huren. Vanuit Guaro is het strand bij de visserijhaven het snelst te bereiken – en je kunt daar in de buurt meestal gratis parkeren. Het bekendste strand, ‘Venus Beach’ (Playa el Fuerte) ligt dichtbij het centrum van Marbella aan de Avenida del Mar. Aan de Avenida staat een hele rij sculpturen van Salvador Dalí.

HISTORISCH CENTRUM

Vanaf de Avenida del Mar hoef je maar een straat over te steken om het oude centrum binnen te lopen, het Casco Antiguo. Hier staan monumentale gebouwen, talrijke winkels, gezellige pleintjes en diverse terrasjes. Wie bekend is met het massatoerisme van de Costa del Sol zal steeds weer aangenaam worden verrast door dit sfeervolle oude stadje. Op de terugweg naar Guaro kom je aan de rand van Marbella langs La Cañada, een grote shopping mall in Amerikaanse stijl.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?