Málaga

MÁLAGA

Wij houden van Málaga! Málaga is gezellig, met vele winkels, café's en restaurants. Maar Málaga ligt ook aan het strand en er zijn diverse bezienswaardigheden. De Feria in augustus is een van de grootste feesten in Spanje, evenals de Paasprocessies - met Antonio Banderas!

DE STAD

Málaga is gewoon een leuke, sfeervolle stad die sterk aan Sevilla doet denken, met een prachtig park langs de Middellandse Zee, diverse gezellige terrasjes, lange winkelstraten zoals de Calle de Larios en ook de bekende strandtentjes (chiringuitos) waar de vis direct vers wordt gegrild.

MONUMENTEN EN MUSEA

Er is echt veel te zien in Málaga. Neem de enorme kathedraal, de resten van een Romeins theater en het Alcazaba, een Moors vestingwerk in dezelfde stijl als het Alhambra in Granada. Pablo Picasso is geboren in Málaga en zijn geboortehuis kun je bezoeken. Maar natuurlijk is er ook een Picassomuseum, het eerste Centre Pompidou buiten Frankrijk, het Russische staatsmuseum, het Carmen Thyssen museum en het Museo de Málaga. Een ander leuk museum is het interactieve muziekmuseum MIMMA.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?