Granada

GRANADA

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada en is o.a. beroemd door de prachtige paleizen van het Alhambra. Granada was tot 1492 het laatste Moorse bolwerk in Spanje. De Arabische sfeer kun je overal nog proeven in de oude binnenstad.

DE STAD

In de bekende wijk Albayzin vind je overal Oosterse winkeltjes, restaurants en theehuisjes (teterias). Je waant je soms in Marrakech in plaats van Spanje. De tapas in Granada zijn beroemd om hun grote formaat en vaak gratis bij een drankje! Vanaf het hooggelegen Plaza San Nicolás heb je een prachtig uitzicht op het Alhambra, waardoor het er rond zonsondergang altijd druk maar gezellig wordt. Ook een wandeling langs het riviertje de Darro is de moeite waard. De Darro loopt tussen het Albayzin en de heuvel van het Alhambra, dwars door het centrum van Granada.

ALHAMBRA

Het Alhambra vormt een heel dorp van Moorse paleizen. Het werd gebouwd door de Nasriden-koningsfamilie in de 12e tot en met de 14e eeuw. Niet alleen de naburige katholieke Spaanse koningen, maar ook de hele Arabische wereld liet zich door de indrukwekkende architectuur van het Alhambra inspireren. Later liet Karel V er ook een uniek paleis bouwen. Voor een bezoek moet je ruim van tevoren reserveren.

>Officiële ticketsite

Het terrein is vrij toegankelijk, maar alleen met een toegangskaart kun je de Nasridenpaleizen, het oude kasteel (Alcazaba) en de tuinen van het Generalife bezoeken. Op je toegangskaart staat een tijdstip genoemd waarop je de Nasridenpaleizen binnen kunt gaan. 

Let op! Dit tijdstip bepaalt ook dat je de andere gebouwen en de Generalife-tuinen in hetzelfde dagdeel moet bezoeken,  voor of na 14:00 uur. Vanwege de warmte zijn de ochtendbezoeken het snelst uitverkocht. Voor een dagtocht vanuit Guaro kun je beter kiezen voor een middagbezoek, omdat je anders tijd tekort komt.

GENERALIFE

Het Generalife is niet zomaar de tuin van het Alhambra, het is op zich al een bezoek waard. Naast de prachtige fonteinen en een zomerpaleis vind je er de meest uiteenlopende tuinen en ook akkers met historische gewassen. Verder is er een modern openluchttheater.

Voor een bezoek aan het Generalife kun je een combiticket met het Alhambra kopen, of een losstaand bezoek in de avond (een losstaand bezoek overdag is niet mogelijk)!

>Officiële ticketsite

SIERRA NEVADA

De bergen in de Sierra Nevada zijn rond de 3000 meter hoog en je kunt er in de winter dus skiën. Het is een bijzondere belevenis om er ook in de zomer sneeuwballen te gooien terwijl het beneden 40 graden is! 

Ook uniek zijn de dorpjes in de Alpujarra, de streek aan de zuidhelling van de Sierra Nevada. Je kunt hier heerlijk wandelen en genieten van de authentieke Moorse architectuur.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?