Gibraltar

GIBRALTAR

Gibraltar is een Brits schiereilandje aan het vasteland van Spanje. Voor een groot deel bestaat Gibraltar uit een rots met alle bezienswaardigheden, zoals de beroemde apen, tunnels uit de tijd van de vele Spaanse belegeringen, grotten waarin Neanderthalers zijn gevonden, etc.

DE STAD

In de stad tref je veel typisch Engelse elementen aan, zoals de bekende telefooncellen en dubbeldekkers. En op veel terrassen kun je fish'n'chips eten.

Praktisch

  • Je gaat een dagje naar ‘Engeland’. Vergeet daarom je paspoort niet. De grenscontrole kan soms steng zijn.
  • Er zijn vaak files bij de grenspost. Je kunt je auto daarom ook bij het grensplaatsje Línea de Concepcíon parkeren en van daaruit de grens overlopen. 

AAPJES KIJKEN

De stad bevindt zich onderaan de rots. Hier kun je een excursie boeken met een minibusje om de bezienswaardigheden op de rots te bezoeken. Hier ontmoet je de vele Berberapen die er wonen. Dit zijn de enige apen die in Europa in het wild leven. Houd wel je spullen goed in de gaten, want de apen kunnen brutaal zijn.

DOLFIJNSAFARI

Vanuit Gibraltar kun je ook een dolfijnexcursie maken. Dolfijnen zijn op deze excursie vrijwel het hele jaar gegarandeerd te zien. Tijdens de boottocht heb je een mooi uitzicht op de stad, het vliegverkeer en de grote schepen die je passeert. De excursie blijft wel binnen de baai, waar geen walvissen voorkomen (in tegenstelling tot de Straat van Gibraltar richting de Atlantische Oceaan).

GOED TE COMBINEREN ALS DAGTOCHT

Na een dagje Gibraltar kun je lekker even neerstrijken op het strand of een hapje eten in Marbella. 

Lekker eten

Strand Marbella
Verse vis aan het strand

Marbella

Strand

Marbella Puerto Banus strand
Even bijkomen

Costa del Sol

Tussenstop wit dorpje

Ojén
Prachtig gelegen

Ojén

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?