Gibraltar

GIBRALTAR

Gibraltar is een Brits schiereilandje aan het vasteland van Spanje. Voor een groot deel bestaat Gibraltar uit een rots met alle bezienswaardigheden, zoals de beroemde apen, tunnels uit de tijd van de vele Spaanse belegeringen, grotten waarin Neanderthalers zijn gevonden, etc.

DE STAD

De stad bevindt zich onderaan de rots. Hier kun je een excursie boeken met een minibusje om de bezienswaardigheden op de rots te bezoeken. In verband met files bij de grenspost kun je het beste parkeren in het rommelige maar gezellige Spaanse grensstadje La Línea de la Concepción. Sinds de Spaanse successieoorlog in 1713 is Gibraltar in Engelse handen. Vergeet daarom je paspoort niet, want de grenscontrole is soms streng. Dit is afhankelijk van de politieke sfeer tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Je steekt vervolgens de startbaan over van het vliegveld!

DOLFIJNSAFARI

Vanuit Gibraltar kun je ook een dolfijnexcursie maken. Dolfijnen zijn op deze excursie vrijwel het hele jaar gegarandeerd te zien. Tijdens de boottocht heb je een mooi uitzicht op de stad, het vliegverkeer en de grote schepen die je passeert. De excursie blijft wel binnen de baai, waar geen walvissen voorkomen (in tegenstelling tot de Straat van Gibraltar richting de Atlantische Oceaan).

Dolfijnen Gibraltar
OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?