Antequera

ANTEQUERA

Antequera is een stijlvolle stad met het Moorse Alcazaba, een aantal bezienswaardige kerken, dolmen (hunebedden) en musea. Niet ver van Antequera liggen El Torcal en de Laguna de Fuente de Piedra.

DE STAD

Antequera ligt heel mooi tussen de bergen. De Peña de los Enamorados valt onmiddellijk op. Deze berg lijkt op het gezicht van een vrouw. De rots van de geliefden is vernoemd naar een beroemde legende over een Moors stel van rivaliserende groepen. Uiteindelijk zouden ze samen van de rots zijn gesprongen. In de stad vind je diverse historische kerken. Aan de rand van Antequera zijn enkele dolmen te bezoeken, o.a. de Dolmen de Menga. Dit zijn hunebedden uit de Bronstijd. In tegenstelling tot de hunebedden in Nederland, zijn deze hunebedden nog gaaf en bedekt met aarde. Door een poort zijn ze ook van binnen te bewonderen. Naast het Alcazaba staat de 16e-eeuwse kerk Real Colegiata de Santa María la Mayor. Hierin vind je een expositie over de bezienswaardigheden in Antequera.

GOED TE COMBINEREN ALS DAGTOCHT

Combineer Antequera met een bezoek aan het Laguna de Fuente de Piedra. Dit grote meer ligt vlakbij Antequera. Door het hoge zoutgehalte trekt het flamingo's aan. Je kunt er rondwandelen en deze mooie vogels bewonderen. Daarnaast is een wandeling door de bijzondere rotsformaties van El Torcal zeker aan te raden. Al klauterend heb je een prachtig uitzicht. Vooral voor gezinnen met kinderen is een bezoekje aan het wolvenpark Lobo Park de moeite waard. Dit park ligt tussen Antequera en El Torcal. In omheinde stukken van het terrein leven verschillende soorten wolven, waaronder een zeldzame steppenwolf. Er zijn elk uur rondleidingen.

Natuur

Flamingo;s laguna de Fuente de Piedra
FLAMINGO'S KIJKEN

Laguna de Fuente Piedra

Avontuuur

El Torcal met berggeit
Rotsen klimmen

El Torcal

Met de kinderen

Wolvenpark Lobo
Wolven in PARK LOBO

Antequera

ALCAZABA

Dit 14e-eeuwse Moorse fort biedt een prachtig uitzicht op de stad en heeft een van de meest indrukwekkende kasteeltorens van Andalusië. Er zijn fraaie tuinen en  de restanten van Romeinse baden. Bij de ingang vind je de 16e-eeuwse Arco de los Gigantes (Poort van de Reuzen), gebouwd met Romeinse elementen ter ere van Philips II.  Hier is ook de ingang, entree ca. € 6,00. Je kunt hier ook een audioguide lenen.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?