Steden

STEDEN IN ANDALUSIË

Casa Sonrisa is ideaal gelegen voor een trip naar de grote steden van Andalusië. Een ritje naar Sevilla, Córdoba of Granada kost hooguit 2,5 uur. Marbella, Málaga, Ronda, Antequera en Gibraltar zijn nog veel dichterbij. Klik op een stad om meer te lezen.

3 kwartier

VOOR ELK WAT WILS

MÁLAGA

Málaga is gezellig, met vele winkels, café's en restaurants. Maar Málaga ligt ook aan het strand en er is veel te zien. De Feria in augustus is een van de grootste feesten in Spanje.

half uur

STRAND EN SFEER

MARBELLA

De sfeervolle badplaats Marbella is bekend van de jachthavens en de golfbanen. Wij komen graag in het oude centrum. Er zijn leuke pleintjes, winkelstraten en veel terrasjes.

1 uur 15

Puente Nuevo Ronda
stad van de kloof

RONDA

Het prachtige stadje Ronda is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen van Andalusië, maar toch is het een zeer Spaanse stad gebleven.

1 uur 55

Stad van het Alhambra

GRANADA

Granada ligt aan de voet van de Sierra Nevada en is beroemd door de prachtige paleizen van het Alhambra. De Arabische sfeer kun je overal nog proeven in de oude binnenstad.

ONZE TIP

Granada en Sevilla zijn attracties van wereldformaat. Maar wil je niet zover rijden, of zijn die steden voor jou te druk, breng dan een bezoek aan Málaga. Het Alcazaba daar is uit dezelfde tijd als het Alhambra van Granada en de sfeer in Málaga doet sterk denken aan Sevilla.

2 uur 30

HOOFDSTAD VAN ANDALUSIË

SEVILLA

Een bezoek aan Sevilla is bijzonder de moeite waard. Historische gebouwen, heerlijke parken, grootse feesten, veel café's en de beste tapas maken Sevilla één van de meest sfeervolle steden van Europa.

1 uur 15

ALCAZABA, HUNEBEDDEN EN KERKEN

ANTEQUERA

Antequera is een stijlvolle stad met het Moorse Alcazaba, een aantal bezienswaardige kerken, dolmen (hunebedden) en musea.

2 uur

Tuin Alcázar
STAD VAN DE KALIEFEN

CÓRDOBA

Córdoba is een gezellige stad, bekend van de moskee-kathedraal en de Romeinse brug. Er is echter veel meer te zien.

1 uur 25

FISH & CHIPS

GIBRALTAR

Gibraltar is een Brits schiereilandje. Op de rots vind je diverse bezienswaardigheden, zoals de beroemde apen.
OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?