Flamingo’s kijken

FLAMINGO'S

Laguna de Fuente de Piedra

Niet ver van Antequera en El Torcal ligt de Laguna de Fuente de Piedra. Hier vind je enorme aantallen flamingo's (tot wel meer dan 10.000 exemplaren).

FLAMINGO’S KIJKEN

De Laguna de Fuente de Piedra is de belangrijkste kolonie van flamingo’s in Europa.  Omdat het meer zo groot is,  zijn de grote groepen niet altijd dichtbij. Gelukkig zijn er bij het bezoekerscentrum een paar kleine meertjes die ook populair zijn bij de flamingo’s. Deze zijn daarom ook zonder een verrekijker of camera met telelens goed te bewonderen. In het bezoekerscentrum is een interessante expositie en een leuke souvenirwinkel.

ANDERE PLAATSEN

Door de centrale ligging in Andalusië kun je de flamingo’s bij de Laguna de Fuente de Piedra het makkelijkst bezichtigen. In Andalusië vind je ook flamingo’s in de provincie Cádiz; direct aan zee bij Tárifa en in nationaal park Doñana. In de provincie Almería  zijn flamingo’s te vinden in de Cabo de Gata. In de Ebrodelta in Catalonië kun je de flamingo’s ook van zeer dichtbij bekijken. 

Maar wist je dat flamingo’s helemaal geen tropische vogels zijn? Sinds 2019 is regelmatig een flamingo op Texel te vinden, in de zomermaanden zijn er flamingo’s in het Grevelingenmeer en er is zelfs een kolonie van tientallen flamingo’s in het Zwillbrocker Venn, net voorbij Groenlo over de Duitse grens. Zie ook de site ‘Flamingo’s in Nederland’ van Joop Treep.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?