Natuur

NATUUR

Guaro ligt bij het natuurpark Sierra de las Nieves, maar binnen een uur rijden kun je nog veel meer indrukwekkende natuurgebieden bezoeken. Neem je camera en verrekijker mee. Klik op een natuurgebied om verder te lezen.

Vanaf Guaro

Tolox - Sierra de las Nieves
NATUUR EN CULTUUR

SIERRA DE LAS NIEVES

Guaro ligt aan de rand van natuurpark Sierra de las Nieves, ook wel bekend als Serranía de Ronda. Het is een van de mooiste bergstreken van Andalusië met nog veel culturele tradities.

1 uur 15

reistijd
Flamingo;s laguna de Fuente de Piedra
Laguna de Fuente de Piedra

FLAMINGO'S KIJKEN

Niet ver van Antequera en El Torcal ligt de Laguna de Fuente de Piedra. Hier vind je enorme aantallen flamingo's (tot wel meer dan 10.000 exemplaren). Het is de grootste kolonie van flamingo’s in Europa.

1 uur

reistijd
Caminito del Rey
SPANNEND EN UNIEK

CAMINITO DEL REY

De gevaarlijkste wandeling ter wereld, zo staat de Caminito del Rey bij El Chorro nog steeds bekend. Sinds 2015 is het niet meer gevaarlijk maar nog wel spannend! Geniet van een adembenemend mooi landschap.

ONZE TIP

De natuur in de Sierra de las Nieves is een afwisseling van olijfgaarden, naaldbossen en rotsen. Voor een goede eerste indruk van dit gebied, wandel je vanaf Casa Sonrisa omhoog tegen de heuvels op. Bij 'Sierra de las Nieves' vind je bij Guaro een routebeschrijving.

1 uur 20

reistijd
KARSTGEBERGTE

EL TORCAL

El Torcal ligt op ongeveer 1000 meter hoogte en je kunt het al zien liggen vanaf het dakterras van Casa Sonrisa. In dit spectaculaire landschap kun je verschillende wandelroutes volgen.

20 minuten

reistijd
Sierra Blanca - Cruz de Juanar
PRACHTIGE WANDELINGEN

SIERRA BLANCA

Bij El Refugio de Juanar beginnen veel prachtige wandelroutes. Het is een afwisselend bosgebied met flinke bergen. Klimmen wordt beloond met een blik op de Middellandse Zee.
OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?