Wandelen en fietsen bij Guaro

WANDELEN EN FIETSEN IN GUARO

Genieten van de Sierra de las Nieves in Andalusië

De Sierra de las Nieves in Andalusië vormen een perfect gebied om te wandelen en fietsen. De officiële wandelroutes zijn vrijwel allemaal geschikt om te mountainbiken. Vanaf Casa Sonrisa zijn mooie wandelingen te maken. 

ONZE EIGEN ROUTES

We hebben zelf 2 ongemarkeerde wandelroutes beschreven vanaf Casa Sonrisa. Beide wandelingen kunnen in minder dan een uur worden gelopen. Het wegdek is uitstekend maar een zekere conditie is vereist vanwege de hellingen.

> Bekijk onze routes

GEMARKEERDE ROUTES SIERRA DE LAS NIEVES

In de regio zijn de volgende officiële routes te vinden voor wandelaars en fietsers:

Hoofdroute 

Aan de hoofdroute (GR 243) vind je 7 etappes.  De totale route is bijna 119 km lang en loopt langs de dorpjes Ronda, El Burgo, Yunquera, Tolox, Guaro, Monda, Istán en Ojén. 

Guaro ligt in het midden van 2 etappes: Tolox-Guaro en Guaro-Monda. Beide routes zijn niet moeilijk en kun je ook fietsen. De hoogteverschillen zijn echter wel aanzienlijk, zodat enige conditie is vereist.

Lees de volledige beschrijving met routebordjes op www.andalucia.org (Engels)

Guaro-Tolox 

Deze etappe van 13,8 km (5,5 uur) begint boven in het dorp langs de weg naar Monda, ter hoogte van de Calle Ermita. Hier beginnen ook de wandelpaden Camino de Sotornil en Camino de Arroyo. Op de route vind je goede borden en paaltjes. 

Het laagste punt van de route is 196 meter en het hoogste punt is 620 meter. Een routebeschrijving (in omgekeerde richting!) in het Spaans vind je hier.

Guaro-Monda 

Deze route van 6,5 km (3 uur) begint bij de Camino de Arroyo. De route wordt met borden en paaltjes aangegeven. Het laagste punt van de route is 277 meter en het hoogste punt is 525 meter.

Deze route door het schitterende berglandschap kunnen we van harte aanbevelen. Het onverharde wegdek is behoorlijk goed en daarom ook geschikt voor mountainbikes. 

Een routebeschrijving (Monda-Guaro-Monda) in het Spaans vind je hier.

"Erg handig, al die folders in het huis! Vooral de wandeling aan de rand van Istán, naar de watervalletjes aan het begin van de rivier, vonden we erg leuk om te doen"

Meer informatie

SIERRA DE LAS NIEVES

Verken de dorpjes van de Sierra de las Nieves met heel veel wandelroutes.

ZIN IN VAKANTIE IN GUARO?