Waar ligt Guaro?

WAAR LIGT GUARO?

Guaro ligt hemelsbreed op bijna 2.000 kilometer rijden van Nederland en België. Vanaf Schiphol is het minder dan 3 uur vliegen naar Málaga. Daarna is het slechts 45 minuten rijden naar Guaro. 

Vanaf Casa Sonrisa ben je in 25 minuten aan de kust van Marbella. Het dorp Guaro bevindt zich aan de rand van Nationaal Park Sierra de las Nieves. 

HOE KOM JE ER?

Wij gaan zelf meestal met het vliegtuig naar Spanje, maar heel soms met de auto. Met openbaar vervoer is het helaas wat ingewikkeld. Hieronder staan de mogelijkheden toegelicht:

Met het vliegtuig

Het dichtst bijzijnde vliegveld vanaf Guaro is Málaga. Een vlucht van Amsterdam naar Málaga duurt circa 3 uur. Vanaf het vliegveld rijd je in ongeveer 45 minuten naar Guaro.

Vliegen op Sevilla kan een goede optie zijn, maar dan heb je een langere reistijd naar Guaro (2,5 uur). Gibraltar en Jeréz zijn duur en hebben weinig vluchten.

Vanuit Nederland vliegen

De meeste vluchten vanuit Nederland vliegen vanaf Schiphol. Maar er zijn ook regelmatige verbindingen vanaf Rotterdam/Den Haag en Eindhoven.

Vanuit België

Vanuit België is Charleroi vermoedelijk het meest voordelig, met Ryanair (‘Brussel-Charleroi’).

Vanuit Duitsland

Vliegveld Niederrhein te Weeze ligt iets ten oosten van Nijmegen. Hier vertrekken dagelijks vluchten van Ryanair naar Málaga. Let op: bij Ryanair heet dit vliegveld Düsseldorf-Weeze.

Auto huren op het vliegveld

Als je iets van Zuid-Spanje wilt zien, is het handig om een auto te huren op het vliegveld. In Guaro en directe omgeving is dit niet mogelijk.

Wij boeken bijna altijd het meest uitgebreide verzekeringspakket van Record GO.

Goed om te weten:

  • Je hebt een creditcard nodig voor de borg.
  • Een lagere prijs lijkt leuk maar betekent vrijwel altijd een eigen risico van meer dan 1000 euro.
  • Bij de tussenhandelaren Sunny Cars en Easy Terra is een volledige verzekering altijd in de prijs opgenomen. Je betaalt dan wel eigen risico voor schade in Spanje, maar je kunt deze kosten declareren bij Sunny Cars of Easy Terra.

Autoroute vanaf het vliegveld

  • Volg de borden richting Málaga
  • MA-20 naar Sevilla/Granada
  • Bij afslag 7 naar A357 richting  Cártama/Parque Tecnológico/Ciudad de la Justicia
  • Bij afrit 48 richting Coín en Marbella (A355)
  • Volg de A355 richting Marbella
  • Zijweg naar Guaro en Monda bij A7100/7101
  • In Guaro bij rotonde rechtsaf Avenida de Andalucía

Met de auto

De snelste autoreis vanuit de Benelux naar Guaro loopt via het westen: Lille/Rijssel, Rouen, Poitiers, Bordeaux, San Sebastian/Donostia, Vitoria-Gasteiz, Burgos, Madrid, Jaen, Granada, Málaga, Cártama, Guaro. Vrijwel het gehele traject tot Cártama loopt over snelwegen. In Baskenland, het noorden van Andalusië en de directe omgeving van Málaga komen aanzienlijke hellingen voor, waar de motor van je auto ook op snelwegen hard moet werken.

Autorijden in Spanje

Rijden door heuvels en bergen is voor Nederlanders even wennen. Afstanden die op de kaart kort lijken, kunnen toch veel tijd in beslag nemen. Er is vergeleken met Nederland weinig verkeer op de weg. 

Met OV

Een reis naar Málaga duurt met de trein vanuit Nederland al snel 20 tot 25 uur, ook als je zoveel mogelijk gebruik maakt van hogesnelheidstreinen. Je moet in alle gevallen minimaal drie keer overstappen. Je kunt in Nederland een route kiezen en daarna een offerte opvragen via Happy Rail of Treinreiswinkel. Helaas kun je geen treintickets naar Spanje bestellen via NS Hispeed.

Na aankomst op het station van Málaga kun je met de de bus naar Guaro, maar wellicht nog maar 1 keer per dag… Daarnaast is het mogelijk om naar Guaro te reizen met een overstap in Coín. Waarschijnlijk is een taxi of Uber een betere optie.

Meer info over treinreizen door heel Spanje (en daarbuiten) vind je op de website van Renfe

Waterval

NATUUR

Guaro ligt aan de rand van de Sierra de las Nieves, maar er is nog veel meer natuur in Andalusië.

> Natuurlijke suggesties

Dagtochten vanaf Guaro

STEDENTRIPS

Guaro ligt centraal in Andalusië, zodat je heel makkelijk een bezoek kunt brengen aan steden zoals Marbella, Ronda, Málaga, Granada en Sevilla.

> Onze suggesties

ZIN IN VAKANTIE IN GUARO?