COVID-19

COVID-19 in Andalusië

Behalve een extra QR-code voor reizigers en een mondkapjesplicht zijn er op dit moment voor EU-burgers geen speciale maatregelen. Maar houdt hier wel rekening mee!

BIJ AANKOMST

Bij aankomst op het vliegveld moet je (uitsluitend) een Spaanse QR-code tonen. Alle passagiers van alle vluchten worden gecontroleerd.

Je vraagt de Spaanse QR-code aan via:

> Spain travel health – https://spth.gob.es/ (Engelstalig)

Na het invullen van een paar algemene gegevens, ontvang je een e-mail met een link naar een uitgebreide vragenlijst. Hierbij moet je ook je Nederlandse of Belgische QR-code uploaden. Gebruik hiervoor een schermafbeelding van de internationale QR-code van de app CoronaCheck (Nederland) of CovidScanBE (België). Let op dat je hiervoor de internationale QR-code gebruikt en niet de gewone. De gewone QR-code wordt niet herkend.

TIJDENS VERBLIJF

Op dit moment merken EU-reizigers in Spanje tijdens het verblijf alleen iets van de mondkapjesplicht (mond-neuskapjes). Deze moeten sinds 24 december 2021 weer overal worden gedragen, zowel binnen als buiten.

Sinds medio december 2021 stijgt het aantal besmettingen in Spanje. Controleer daarom regelmatig het laatste reisadvies van Nederland Wereldwijd:

> Nederland Wereldwijd – COVID-19 reisadvies voor Spanje

De documenten die op deze site worden genoemd, hoeven in Spanje echter niet getoond te worden als je een Spaanse QR-code hebt, zoals hierboven beschreven.

LET OP: De Spaanse autoriteiten (en dus ook de Spaanse Politie) zijn streng. Spanjaarden houden zich goed aan de maatregelen. In winkels kun je aangespoord worden om je handen te wassen.

Neem de zorgpas van je ziektekostenverzekeraar mee naar Spanje. Als het goed is, staat hierop het logo van de EU en de tekst ‘European Health Insurance Card’.

OOK ZO'N ZIN IN VAKANTIE?